Cerita apa di dapur hari ini? 😚
Ada satu kisah lawak dalam dapur. Mak cik Siti tengah masak gulai, tiba-tiba anak dia tegur:
“Mak, kenapa lauk mak hari ni sedap lain macam?”
Mak cik Siti pun tersenyum sambil angkat plastik Garam Pink Himalaya Asmak.
“Haa, nilah rahsianya nak. Garam pink ni bukan setakat buat lauk sedap, tapi bagi mineral penting untuk badan jugak.”
Garam pink ni terkenal sebab mengandungi mineral semula jadi macam kalsium, magnesium dan potasium yang bantu seimbangkan elektrolit dalam badan. Berbanding garam putih biasa yang dah banyak diproses, garam pink ni lebih natural dan bagi rasa lembut pada masakan.
Cara penggunaan harian pun mudah sangat:
-
Masakan harian – gantikan garam putih dengan garam pink untuk lauk, sup, atau tumis sayur.
-
Minuman detox – bancuh secubit garam pink dengan air suam dan lemon untuk segarkan badan.
-
Rendam kaki – garam pink juga boleh diguna untuk rendaman kaki selepas seharian penat bekerja, terus rasa ringan dan relax.
Jadi bukan setakat sedap dimakan, tapi boleh juga dijadikan “penawar badan” bila digunakan dalam mandian atau rendaman. Pendek kata, satu garam banyak fungsi!
Kalau korang nak cuba sendiri kelebihan ni, boleh dapatkan Himalayan Pink Salt Asmak – ada pilihan untuk masakan (Pure Himalayan Pink Salt) dan untuk rendaman kaki serta mandian (Bath & Foot Soak Himalayan Pink Salt). Hubungi sekarang di 010-5369100 (Asmak Teluk Intan) atau 013-5819100 (Cikgu Ayu Asmak) untuk order segera.
Comments
Post a Comment