Kambing perap madu halia bentong
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua! Hari ini cikgu kembali dengan resepi ala-ala western iaitu kambing perap madu halia bentong. Mesti korang tertanya-tanya kan kenapa nama dia kambing madu halia bentong? sebab cikgu menggunakan madu dari Asmak iaitu Madu Halia Bentong 😆 Sedap tau korang bila cikgu marinate kambing dengan madu halia bentong ni. Kalau korang tak makan kambing, korang boleh guna ayam, daging. Jom cikgu tunjuk bahan dan cara membuat kambing perap bersama madu halia bentong.
Sumber; Google
KAMBING PERAP MADU HALIA BENTONG
Bahan-bahan
- Kambing
- Serbuk jintan manis
- Serbuk ketumbar
- Serbuk jintan putih
- Sos Tiram
- Sos lada hitam
- Madu halia bentong asmak
- Minyak zaitun
- Habbatussauda ( pilihan )
- Stevia
- Garam bukit
Cara-cara
- Gaul sebati kesemua dan perap selama 1-2 jam
- Bakar kambing perap pada suhu 200 selama 45 minit
- Tabur habbatussauda biji dan sedia untuk dimakan
Resepi yang sangat ringkas dan semua patut cuba tau. oh ya! cikgu juga mengunakan bahan-bahan yang sihat 😁.
Korang yang ingin mencuba produk Asmak boleh tekan link dibawah ini ya. Terima kasih 😊
Comments
Post a Comment