Sucralose
Betul ke statment ni?☝️
Jom kita tengok
sucralose
- digunakan dalam makanan as a non nutritive sweetener
- bnyak diaplikasi dalam baked goods, minuman, chewing gum, dessert dll.
- heat stable (tahan panas dan stay sweet walaupun guna suhu yg tinggi ketika baking)
- telah diapprove oleh US Food Drug Adminstration (agency mcm kkm kat US) penggunaan sucralose as general purpose sweetener utk makanan
knapa letak sucralose..sbb sperti apa yg dikatakan oleh formulator..pure stevia rasenye pahit..jadi utk kurangkan rasa pahit tu..sbb tu letak skit sucralose bagi counter rase pahit stevia..
Dlm stevia Asmak, sukralose yg diletakkan sangatlah sedikit just nak counter rasa pahit tu. Kilang pernah tanya nak letak atau tak kandungan di kotak sbb sikit sgt. Takde kesan pon ke atas kesihatan sebenarnya sehingga kira boleh diabaikan. Tapi kami setuju letak je kat kotak supaya tak dikata menipu di kemudian hari. Dan stevia Asmak sudah jalani ujian yang memang memastikan selamat utk dimakan. Jadi, jangan risau
Comments
Post a Comment